Herttoniemen seurakunnan Yhteisvastuukeräys 2020 – ohjeet kerääjällä

Kiitos varauksestasi! Tarkistathan sähköpostisi ja tarvittaessa myös roskapostikansion, sait sinne varausvahvistuksen sekä linkin tälle sivulle. Alla tietoa tämän vuoden keräyksestä ja käytännön ohjeita lipaskerääjälle. Saavuthan n. 15 min ennen keräysvuorosi alkua Laituriin (os. Hitsaajankatu 4) noutamaan keräyslippaan.

Haluatko varata uuden keräysajan? Klikkaa tästä.

Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta 

2.2.2020 alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta. 

20 % keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaan, vuonna 2021 käynnistyvään hankkeeseen. Siinä keskeisinä toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.   

20 % keräyksen tuotosta jää Herttoniemen seurakuntaan. Tarkoituksena on käyttää sitä lapsiparkkien järjestämiseen kasvatus-, parisuhde- ja muiden vanhemmuutta tukevien tilaisuuksien yhteydessä järjestettävään turvalliseen lastenhoitoon.  

60 % keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Yhteisvastuukeräyksen kulut ovat 20%, joka käytetään vaikuttamistoimintaan ja seuraavan keräyksen valmisteluun sekä hallintoon.  

Lipaskeräykset 

Lipaskeräyksiin on saatu lupa K-market Hertassa 3.-9.2. ja 2.-8.3. ja Megahertsissä 10.-16.2. K-market Hertassa kerääjä ilmoittautuu kassavastaavalle. Itse liikkeissä sisällä ei kerätä, Hertassa kassojen jälkeen ja Megahertsissä yhteisissä tiloissa. Lidl-myymälöiden edustalla (ei sisällä) saa kerätä helmikuun ajan. Lippaalla saa kerätä myös ovelta ovelle.  

Jokainen Yhteisvastuukeräyksen vapaaehtoinen, siis myös lipaskerääjä, täyttää Ryhdy enkeliksi. Autat. –lomakkeseen omat yhteystietonsa. Lomakkeen saa työntekijältä. 

Kerätessä käytetään Yhteisvastuuliiviä. Se riittää herättämään mahdollisten lahjoittajien huomion. Lippaassa olevien rahojen kilistelyn on todettu vain häiritsevän, ei myöskään ole syytä huudellen houkutella lahjoittamaan, ystävällinen hymy riittää. Olemme luvanneet, että asiakkaita ei häiritä. 

Jos mahdollisella lahjoittajalla ei ole käteistä, hänet voi ohjata lahjoittamaan Mobile Payllä numeroon 27640. Huomaa, että tämä numero on eri kuin valtakunnallisessa esitteessä. Tänä vuonna Yhteisvastuutoimisto on neuvotellut kaikille seurakunnille omat numerot. Raha menee Yhteisvastuulle, mutta se kirjautuu oman seurakunnan keräystulokseen. Tämä ja muut lahjoitustavat ilmenevät myös Herttoniemen seurakunnan omasta YV-esitteestä, joita kannattaa ottaa mukaan, kun lähtee keräämään. 

Joku saattaa haastaa kerääjän, kertoa, ettei lahjoita kirkon keräyksiin tai ulkomaille. Hänet voi ohjata lahjoittamaan muihin keräyksiin. Ei kannata jäädä väittelemään. Halukkaita lahjoittajia on kyllin. 

Lipaskeräys on intensiivistä erityisesti helmikuussa. Siksi on tärkeää, että lippaat palautuvat nopeasti takaisin seuraavan kerääjän käyttöön. Sovi palautuksesta, kun saat lippaan. 

Kiitos, että olet mukana! Panoksesi on tärkeä. 

Copy link