Juhlaa ja kohtaamista arjen keskellä

Tervehdys Länsi-Helsingistä!

Viime sunnuntaina 9.10 vietettiin Meilahden seurakunnan 60-vuotisjuhlaa. Ohjelmassa oli juhlamessu, kahvitilaisuus ja illalla päivän päättävä konsertti. Päivän mittaan muisteltiin Meilahden seurakunnan ja kirkon alkuaikoja, kuluneita vuosia ja suunnattiin katsetta tulevaan. Mieleeni jäi erityisesti maininnat siitä, kuinka seurakunta on vuosien varrella kohdannut valtavan joukon eri ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa.

Jäin miettimään tuota ihmisjoukkoa, joka seurakunnassa on 60 vuoden aikana kohdattu. Jäin miettimään, mitä kaikkea tuo ihmisjoukko on seurakunnasta mahtanutkaan saada. Jäin myös miettimään, mitä seurakunta on tälle valtavalle ihmisjoukolle merkinnyt. Lopulta mietin asiaa omalle kohdalleni. Mitä seurakunta on minulle oman elinkaareni ajan merkinnyt? Seurakunnalla tarkoitan tässä kaikkia mahdollisia seurakuntia, en ainoastaan Meilahden seurakuntaa.

Sunnuntaina miettiessäni seurakunnan merkitystä katselin ympärilleni ja näin paljon tuttuja ihmisiä. Samalla muistin kirkkoherran maininneen saarnassaan, että synttäreillä on yleensä paikalla synttärisankarin lähipiiri. Näin myös tällä kertaa. Seurakunnasta olen vuosien mittaan löytänyt lukuisia ystäviä, tuttavia, kohtalontovereita. Työn puolesta olen saanut tutustua ihmisiin mitä monipuolisimmin tavoin. Väitän, että olen saanut olla etuoikeutettu sekä seurakuntalaisena että toimiessani seurakunnan eri tehtävissä.

Seurakunta on kohtaamispaikka. Niin monta kuin on ihmistä, on myös erilaista kohtaamista. Parasta toisen kohtaamisessa on se, että sen voi tehdä meistä jokainen. Voimme katsoa silmiin ja nähdä toisen ihmisen. Näin on tehty jo aikojen alusta alkaen, täällä Meilahdessa viimeiset 60 vuotta.

Kaikkea hyvää, rutkasti siunausta ja iloisia kohtaamisia syksyysi, niin arkeen kuin juhlaankin!

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!


Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Yksi kommentti

  1. Diakonian tutkimuksen päivä 2016 teemalla
    ” tulevaisuuden diakonian osaaminen ”
    maanantaina 14.11. klo 9 – 16. Helsingissä, Kirkon talossa, os. Eteläranta 8.
    Mielestäni liittyy osallisuus- ja vuorovaikutusmallin kehittämiseen. Nimen omaan Helsingissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.