Rukouksesta

Minut opetettiin pienestä pitäen rukoilemaan. Iltarukous oli tärkeä rituaali päivän loppuessa ja nukkumaan rauhoittumisessa. Se helpotti, kun möröt sängyn alla pelottivat tai seuraavan päivän tapahtumat jännittivät. ”Rakas Jeesus, siunaa meitä, anna meille enkeleitä. Siivillänsä meitä peitä, älä meitä koskaan heitä”, jonka jälkeen tuli väsymysasteesta riippuen pitkä tai lyhyt litania ihmisistä, joiden ajattelin erityisesti esirukousta tarvitsevan. Ja loppuun tietenkin aamen.

Nykyään rukous on minulle paljon muutakin kuin iltarukous. Se on kommunikointia Jumalan kanssa. En ehkä osaa hiljentyä päivän aikana pitkiin rukoushetkiin, mutta linja yläkertaan on koko ajan auki. Jumala kuulee hiljaiset, hätäiset ja nopeatkin huikkaukset. Usein rukoukseni on varjeluksen pyytämistä perheenjäsenille, ystäville, kummilapsille ja sukulaisille. Aika usein rukoukseni on pyytämistä, joskus kiitosta. Liian harvoin muistan kiittää kaikesta hyvästä mitä olen elämääni saanut.

En ole ikinä joutunut pohtimaan, kuuleeko Jumala rukouksiani. Olen varma, että Hän kuulee. Jumalan vastausten ja aikataulun kanssa olen kyllä usein joutunut polvilleni ja toteamaan, että tämä ei nyt kyllä ollut yhtään sitä, mitä olin pyytänyt ja rukoillut. Hauraimpia hetkiä ovat olleet ne, kun olen rukoillut läheisen sairauden puolesta ja loppujen lopuksi on käynyt niin, että Jumalan tahto ja rukousvastaus on ollut muuta kuin mitä olin rukoillut.

Näen elämässäni paljon rukousvastauksia. Puoliso, ystävät, työ ja harrastukset, ihan vain muutamia mainitakseni. Näitä kaikkia on helppo pitää itsestäänselvyyksinä, mutta kun ne näkee Jumalan vastauksina rukouksiin, tajuaa niiden arvon uudella tavalla.

Rukouksessa on voimaa. Se ei välttämättä muuta koko maailmaa kerralla, mutta se saattaa muuttaa sinua. Kokeile vaikka!

Jos rukous tuntuu vaikealta, tai koet että et osaa rukoilla, voit pyytää että puolestasi rukoillaan. Kirkoissa on esirukouslaatikoita, joihin on mahdollista jättää oma esirukouspyyntö lapulle kirjoitettuna. Näiden rukousaiheiden puolesta rukoillaan sunnuntaina jumalanpalveluksen yhteydessä. Jos haluat rukoilla kahden kesken, voit ottaa yhteyttä seurakuntaan ja pyytää tapaamista esimerkiksi papin tai diakoniatyöntekijän kanssa.
Netin kautta rukouspyyntöjä voit lähettää esimerkiksi täällä www.itkumuuri.fi.

 

 

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Latest posts by Outi H. (see all)

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.