Suhdelokurssilla

 

Filosofi Frank Martela on sanonut, että ihminen ei ole pelkästään yksilö vaan mitä suurimmassa määrin suhdelo – ihmissuhteisiin luotu. Me olemme ihmissuhteista perustavanlaatuisesti riippuvaisia. Saamme sielumme suurimmat haavat ihmissuhteissa tai niiden kaipauksessa. Samalla tavoin syvimmät rakkauden ja onnen hetket liittyvät läheisiin ihmisiin.

Siksi onkin erityisen hienoa, että helsinkiläisiä ruoka-apu toimijoita kokoontui syksyllä yhteisönrakentajakurssille pohtimaan ja kehittämään yhteisöjä; paikkoja, joissa ihmiset voisivat kokea olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi. Ennen kurssia ajattelin, että yhteisö muodostuu joukosta ihmisiä, joilla on jotakin YHTEISTÄ. Vaikkapa samankaltainen elämäntilanne, yhteinen työpaikka, koti, suku, kieli tai uskonto, kenties samanlainen koulutustausta tai arvot.

Yhteisönrakentajakurssillamme oli niin monenlaisia ihmisiä, niin monenlaisilla taustoilla, ettei mikään noista ylläolevista yhdistänyt koko ryhmää. Silti koimme olevamme saman asian äärellä, olimme osa samaa ryhmää ja pohdimme samoja ihmisyyden peruskysymyksiä. Meillä kaikilla oli oma elämäntarinamme ja sen mukanaan tuomat kokemukset niin hyvistä kuin huonoistakin yhteisöistä. Me kaikki tarkkailimme omaa ympäristöämme ja haaveilimme paremmasta maailmasta.

Minä tajusin tuolla kurssilla, että meitä kaikkia yhdistää sama ihmisyys. Meitä kaikkia yhdistää se, että me kaikki olemme suhdeloita.

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Latest posts by Katja Lehtola (see all)

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.