Auttamisen lahja

Kulunut koronakevät ja -kesä on ollut monin tavoin rankka. Kun media toisensa perään on tuutannut pelottavaa viestiä talousongelmista, lomautuksista, työttömyydestä ja sairastumisluvutkin kääntyivät taas nousuun, alkaa pientä ihmistä huolestuttaa ja mieleen nousee kysymys – Kuinkahan tässä nyt oikein käy? Mitenköhän kaikista heikoimmassa asemassa olevat ihmiset pärjäävätkään? Kuinka käy yksinäisten? Kodittomien? Varattomien?

Kaiken keskellä on ollut lohdullista ja ilahduttavaa huomata ihmisten ja organisaatioiden halu auttaa ja tehdä parhaansa. Auttajien kirjo on ollut moninainen.  Yksi on tullut vapaaehtoisena pakkaamaan akuuttikasseja Myllypuroon. Toinen on tarttunut auton rattiin ja vienyt kasseja ihmisille kotiin. Yritykset ovat lahjoittaneet avustustyöhön työpanostaan, autoja, ruokaa. Kaupunki on organisoinut koululaisille ja kodittomille ruokailuja, lainannut auttamistyöhön henkilökuntaansa. Helsinki Avun kautta on soitettu vanhuksille. Ja tässä on vain pintaraapaisu siitä kaikesta hyvästä mitä Helsingissä on tapahtunut.

Hankalan paikan tullen on hyvä turvautua tyyneysrukoukseen: ”Jumala suo minulle tyyneyttä hyväksyä ne asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa niitä asioita, joita voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan.

Toimeen tarttuminen on parasta terapiaa niin yksittäiselle ihmiselle, yritykselle, seurakunnalle kuin kaupungillekin. Korona-ahdistusta lievittää kummasti, kun tekee jotakin merkityksellistä, isoa tai pientä oman osaamisensa ja jaksamisensa rajoissa. Silloin voi tyynin mielin todeta – olen tehnyt voitavani. Toisten ihmisten auttaminen lisää tutkitustikin hyvää oloa ja onnellisuutta ja siihen on tälläkin hetkellä monia mahdollisuuksia. Auttaminen on lahja sekä auttajalle että autettavalle. Kiitos kaikille auttajille ja kiitos myös teille, jotka otatte apua vastaan.

Kuvassa on ravintola Lie Mi:n lahjoittamia ruokakasseja maaliskuulta. Kun korona sulki ravintolat Lie Mi tarttui toimeen ja kokosi lahjoitettavaksi ison joukon ruokakasseja.

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Latest posts by Katja Lehtola (see all)

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.