Sinä leipäjonossa kävijä, haluamme kuulla tarinasi!

Jouduin jäämään varhaiseläkkeelle. Tulot tippuivat, mutta menot jäivät, joten pakko välillä hakea täältä helpotusta ruokapöytään.”

Helsingin seurakuntien oppilaitostyö ja diakoniatyö sekä vapaaehtoisina joukko alan opiskelijoita keräävät tarinoita Myllypuron leipäjonossa. Ensimmäinen kerta oli perjantaina 13.11. Jonottajia oli noin 800. Jokaisen heistä tarina on ainutlaatuinen ja pysäyttävä. Huomasimme, että moni oli ilahtunut siitä, että heidän kokemuksiaan halutaan kuulla ja heidän elämästään ollaan kiinnostuneita.

Mutta lisää tarinoita toivotaan! Ne kootaan nimettöminä. Perjantaina 20.11.  tulemme taas kuuntelemaan ja kirjaamaan tarinoita. Voit myös jättää kirjoituksesi viikolla 47 jakelun aukioloaikoina ma, ke, pe klo 9-10.30 ruuanjakopisteen läheisyydessä olevaan laatikkoon tai lähettää sen 30.11. mennessä sähköpostitse sanna.uusitalo@evl.fi tai postitse: Sanna Uusitalo, oppilaitostyö, Helsingin seurakuntayhtymä, Kolmas linja 22B, 00530 Helsinki. Tai Itä-Helsingissä liikkuessasi voit jättää sen kirjekuoressa Itäkeskuksen Matteuksenkirkolle diakoniatiedottaja Eila Jaakolalle osoitettuna. Os. Turunlinnantie 3.

Toivomme, että kerrot tekstissäsi, millaisessa tilanteessa elät ja haet ruoka-apua (oletko työtön, eläkkeellä, työssä käyvä, opiskelija, yksinhuoltaja tms.), miten usein käyt leipäjonossa ja kuinka suuri merkitys ruoka-avulla on pärjäämisessäsi. Miltä leipäjonoon turvautuminen tuntuu? Voit kertoa myös, paljonko kuukaudessa jää rahaa ruokaan ja muihin pakollisiin menoihin vuokran jälkeen ynnä muuta tilanteeseesi liittyvää. Mitä toivot tulevalta, minkä asioiden pitäisi muuttua, jotta elämäsi muuttuisi parempaan suuntaan? Toivomme myös, että kerrot taustatietoina ikäsi, perhesuhteesi  ja sukupuolen. Nimeä ei tarvita.

Tarinasi on tärkeä! Tarinat julkaistaan myöhemmässä vaiheessa nimettöminä mm. tässä diakoniatyön blogissa www.diakoniaa.net ja niitä jaetaan kirkon Facebook-sivuilla. Ne esitetään myös lukudraamana kirkossa. (Tarkentuu myöhemmin.) Tavoitteena on herättää keskustelua köyhyydestä sekä antaa ääni ruoka-apua hakeville ja välittää tätä tietoutta myös päättäjille.

Olemme kiitollisia, kun saamme kuulla tarinasi ja kertoa sen eteenpäin. Tiedustelut oppilaitospastori Sanna p. 050 596 5417 ja diakoniatiedottaja Eila p. 050 380 1967.

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!


Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.