AJATUKSIA VAIKUTTAMISESTA JA VÄLITTÄMISESTÄ

Ympärillämme,  yhteisöissämme ja ympäristössämme, myös maailmanlaajuisesti, on monenlaisia muutoksia ja mullistuksia meneillään. Kirkko ja seurakunta ovat mukana elämässämme eri vaiheissa erilaisissa rooleissa. Kasteessa, rippikoulussa, häissä ja hautajaisissa, vaikuttamassa ja välittämässä meihin monella tapaa. Kutsuen meitä yhteyteen rakastavan Jumalan kanssa. Välillä hieman taka-alalla, mutta kuitenkin ollen olemassa, voisi jopa sanoa, että ainoana pysyvänä elementtinä elämän muutoksien keskellä.

Elämänpoluillamme kuljemme monenlaisten kokemusten kautta ja läpi, monesti miettien elämän tarkoitusta. Ilman luottamusta, uskoa ja toivoa olisimme vailla turvaa ja rakkautta. Ilman kannattelevaa apua ja tukea olisimme vailla lohtua ja voimaa. Ilman Isän kaikkivaltiaan rakkautta, olisimme yksinäisiä vaeltajia vailla päämäärää. Parhaillaan meneillään olevien seurakuntavaalien kautta ja myötä voimme jokainen vaikuttaa ja välittää oman seurakunnan oman yhteisön ja kirkon tulevaisuuteen.

Seurakuntavaaliehdokkailla on käsissään perinteiden ja muutosten avaimia, joilla rakennetaan tulevaisuuden kirkkoa. Ehdokkailla on käsissään myös ihmisläheisyyden, kohtaamisten, osallisuuden ja kaiken kansan kirkon avaimia. Näin vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin silmin on ilahduttavaa huomata, kuinka useiden ehdokkaiden mielenkiinnon aiheena ja kehittämiskohteena on seurakunnan vapaaehtoistoiminta.

Seurakunnissa on monenlaista vapaaehtoistoimintaa, jonka kautta voi kokea arjen kristillisyyttä ja toimia aktiivisena kansalaisena jakaen omaa innostustaan ja osaamistaan. Vapaaehtoiset toteuttavat Jumalan sanaa toimien lähimmäisenä, apuna ja tukena vaikuttaen ja välittäen. Myös seurakunnan luottamushenkilöt ovat vapaaehtoisia, jotka toimivat oman seurakuntansa lisäksi myös yhteiskunnallisina vaikuttajina katsoen ja luotsaten tulevaisuuteen. Tulee olemaan mielenkiintoista lähteä kehittämään yhteistyötä pian valittavien luottamushenkilöiden kanssa.

Minkälainen on sinun kirkkosi – Äänestämällä olet mukana vaikuttamassa ja välittämässä.

Lue lisää täältä https://www.seurakuntavaalit.fi/

 

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Latest posts by Katri Kulmala (see all)

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.