Ilonpilkahduksia

Olen työyhteisömme nuorin työntekijä. Voisin veikata, että olen myös valtakunnallisesti diakoniatyöntekijöiden keskuudessa niitä nuorimpia. Minulta usein kysytäänkin, miksi ihmeessä olen näin nuorena hakeutunut tällaiseen ammattiin. ”Siinä työssähän ei näe iloisia asioita ollenkaan”, minulle kerran sanottiin.

Nuoresta iästäni huolimatta olen sen verran ehtinyt unelmatyöni arkea nähdä, että voin todeta myös niitä ilonpilkahduksia löytyvän. Ne näkyvät vanhuksen silmissä, kun menen hänen luokseen kotikäynnille. Ne näkyvät ryhmätoimintaan osallistuvien kasvoilla, jotka saavat ryhmästä virkistystä omaan viikkoonsa. Suurimmat ilonpilkahdukset näkyvät vastaanottoasiakkaiden kasvoilla ja helpotuksen kyynelissä, kun seurakunnan antaman ruokamaksusitoumuksen myötä pärjätäänkin taas yksi viikko eteenpäin.

Ilonpilkahdusten löytäminen työstään ja arjen haasteista on kenties osittain asennekysymys. Monesti sitä tulee itsekin kaipailtua vain elämän suuria riemuja, jolloin pienet ja kauniit asiat ympärillä jäävät näkemättä. Kuinka paljon onnellisempi sitä olisikaan, jos pystyisi ottamaan vihertävät koivut, vastaantulijan hymyn tai kesän ensijäätelön Jumalan siunauksena elämässään.

Koen, että työni diakoniatyöntekijänä on Jumalan suurta armoa minua kohtaan. Koen saavani tässä työssä enemmän kuin pystyn työlleni itse antamaan. Toivon, että myös työni kautta Jumala saisi minua kasvattaa niin, että osaisin laittaa asioita oikeaan tärkeysjärjestykseen elämässä. Toivon, että oppisin näkemään niitä arjen ilonpilkahduksia päivittäin.

Mitä nuoruuteen tulee, niin haluan rohkaista muitakin nuoria hakeutumaan diakoniatyöhön. Elämänkokemuksesta on tässä työssä hyötyä, mutta sitähän kertyy vuosi vuodelta. Meillä nuorilla on varmasti paljon erilaista annettavaa diakoniatyöhön. Sitä paitsi:

”Älä sano, että olet nuori, vaan mene, minne ikinä sinut lähetän, ja puhu, mitä minä käsken sinun puhua. Älä pelkää ketään, sillä minä, Herra, olen sinun kanssasi ja suojelen sinua.” Jer.1:7

 

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Latest posts by Heidi Viita-Virtanen (see all)

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.