Tehdään hyvää

urbaani unelma 2016 facebook tapahtuma

Vuosaaren seurakunta järjesti yhteistyössä Vuosaaren vapaaseurakunnan ja Vuosaaren ankkuripaikan (helluntaiseurakunta) kanssa Urbaani unelma – tapahtuman lauantaina 3.9. Tapahtuman idea oli yksinkertainen: tehdään yhdessä hyvää ja välitetään sitä kautta ihmisille evankeliumia Jeesuksesta. Tapahtuma oli siis teologialtaan erittäin diakoninen!

Tapahtumassa avainroolissa olivat vapaaehtoiset seurakuntalaiset eri seurakunnista. Heistä osa valmisti ruokaa, osa jakoi sitä. Yksi vapaaehtoisemme kuljetti paikan päälle aasin ja ponin. Kymmenillä lapsilla oli mahdollisuus ratsastaa ilmaiseksi. Muutama vapaaehtoinen pumppasi koko tapahtuman ajan ilmapalloja, jotta pupumaskotit pystyivät jakamaan niitä lapsille. Samanaikaisesti ihmisille tarjottiin ilmaiseksi hierontaa, kasvomaalauksia, kynsienlaittoa ja monenlaista muuta toimintaa. Erityisen tarjoilujen maksuttomuus vaikutti ihmetyttävän tapahtumaan osallistuvia. Miksi ihmeessä teemme tätä kaikkea ilmaiseksi?

Teemme tätä ilmaiseksi, koska uskomme, että joskus teot voivat puhua kovempaa kuin sanat. Rakkauden tekojen kautta haluamme kertoa ihmisille rakastavasta Taivaan Isästä. Mielestäni tämä on myös diakoniatyön ydintä – harvemmin me työssämme sanoilla julistamme evankeliumia, mutta teoilla sen sijaan sitäkin enemmän. Diakoniatyössä uskoa eletään todeksi. Ihminen saa kokea Jumalan rakkauden konkreettisena apuna.

Mitä hyvää sinä voisit tehdä tällä viikolla? Toiselle ihmiselle se voi olla merkityksellisempää kuin voit edes kuvitella! Jumala on kutsunut meidät elämään uskoamme todeksi ja tekemään hyvää, jotta kaikki saisivat kuulla evankeliumin Jeesuksesta ja Jumalan rakkaudesta.  

”Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä. Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut.”

Ef. 2:8–10

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Latest posts by Heidi Viita-Virtanen (see all)

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

2 kommenttia

  1. Ihanaa uutista viette eteenpäin ja tärkeää työtä. Siunausta ja terveisiä. Ikävöiden teitä Taina <3

  2. Kiitos Taina! Tule joskus moikkaamaan meitä. 🙂 Laita vaikka s-postia niin sovitaan aika! Siu! Heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.