Mikä ihmeen ”Ihmisoikeuspuolustaja”?

Ihmisoikeuspuolustaja on ihminen, joka pitää kaikkien ihmisten ihmisarvoa luovuttamattomana -toinen ei ole toista arvokkaampi vaan meillä kaikilla on oikeus esim. turvaan, puolueettomaan oikeudenkäyntiin ja toimeentuloon.

Ihmisoikeuspuolustaja ei käännä päätään, jos näkee vääryyden tapahtuvan, eikä sulje suutaan jos joku joutuu kiusatuksi tai väärin tuomituksi.
Ihmisoikeuspuolustaja ei aja vain omaa etuaan ja omiensa etua -vaan sitä, mikä on oikein koko ihmiskuntaa kohtaan. Oman hiilijalanjälkensä tarkkailukin voi olla ihmisoikeuspuolustusta, koska kovin iso mononjälki on poissa tulevilta sukupolvilta.

Sunnuntaina 20.10. käynnistyi jälleen jokavuotinen kirkkojen Ekumeeninen Vastuuviikko, joka kantaa vuosina 2019-2020 teemaa IHMISOIKEUSPUOLUSTAJAT (www.vastuuviikko.fi) .
Kristilliset kirkot ja yhteisöt haluavat yhdessä olla muistuttamassa siitä, että jokainen ihminen on luotu arvokkaaksi, Jumalan kuvaksi. Jeesuksen Kristuksen sovitustyö ja armo (=AnsaitsematonRakkausMinunkinOsakseni) koskee jokaista ihmistä.

Jeesus oli aikansa radikaali, joka näki arvokkaina myös yhteiskunnassa halveksitut ja vähempiarvoisina pidetyt ihmiset -ja sen verran suuri mielipidevaikuttaja hän edelleenkin on, että kuulen YK:n ihmisoikeuksien julistuksessakin hänen äänensä ihmisten välisen tasa-arvon vaatimuksessa.

Kristillistä on ajatella, että maailman kärsivissä: nälkäisissä, pakolaisissa, pahoinpidellyissä, hyljeksityissä ja sairaissa ihmisissä kohtaamme itsensä Kristuksen -ja auttamalla heitä autamme Vapahtajaamme.

Pian 71v täyttävä YK:n Ihmisoikeuksien julistus on laajalti hyväksytty asiakirja, jonka tarkoitus on ehkäistä toisen maailmansodan kaltaisten kauheuksien toistuminen.
Voit tutustua ihmisoikeuspuolustajiin ja pohtia omaa suhdettasi ihmisoikeuksiin ja sukeltaa syvemmälle YK:n Ihmisoikeuksien julistuksen 30. artiklaan Ekumeenisten kirkkojen ja toimijoiden yhdessä kokoamassa Vastuuviikon Videokalenterissa, joka löytyy täältä:
https://www.youtube.com/channel/UCqkTGDWzvYLbfYFVl6GSR2g?app=desktop
Minä jaksan vielä uskoa, että maailmasta voi tulla oikeudenmukaisempi paikka, koska jokainen tämän pallon tallaajista voi valita muuttavansa elämänasennettaan edes piirun verran reilumpaan suuntaan: minulla on oikeus elää ja niin on sinullakin -miksi emme eläisi yhdessä rakentaen rauhaa ja oikeudenmukaisempaa maailmaa?
Tervetuloa mukaan Ihmisoikeuspuolustajaksi, tartuttamaan oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvon ajatusta eteenpäin!

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!


Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.