Mitä hyvää voisi puhjeta kukkaan arjessa?

Mitä hyvää voisi puhjeta kukkaan arjessa? Mietin tätä oman ja toisten elämän suhteen. Hyvällä ajattelen yhteisöllisyyttä: Ystävyyttä, kaveruutta, joukkoja, ryhmiä. Kun maailmantilanne muuttuu koko ajan vaikeammaksi, ruuan hinta nousee, bensan hinta kallistuu, inflaatio on ovella, on hyvä turvautua joukkoihin. laitetaan yhdessä ruokaa, lainataan tavaroita, tehdään rahattomia palveluksia toisille, pelataan seurapelejä, lauletaan, tai, mennään kirppikselle – ilahdutetaan itseä ja muita tehden asioita halvalla, tai ilmaiseksi, ja käytetään kierrätettyä materiaalia.

Yksinkertainen elämä voi tuoda ihmiselle tiivistyviä positiivisia ihmissuhteita ja syvyyttä niihin. Jos ei voi täyttää koko ajan materiaalisia mielihalujaan tai etsiä niiden kautta elämyksiä, on pakko etsiä itselleen uusi tapa olla itsensä kanssa tai muiden seurassa.

Yhteinen tekeminen lisää sosiaalista pääomaa, ja tukee osallisuutta yhteiskunnasta jossa elämme. Se voi ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja kantaa vaikeissakin elämäntilanteissa. kaikilla ei ole ystäviä tai tukea. Haluamme tarjota seurakunnissa tukea siihen että jokaisen elämä voisi puhjeta kukkaan arjessa. Seurakunnat tarjoavat harraste ja kurssitoimintoja kulttuurin ja hengellisen elämän osa-alueilla, ja kurssit ovat osallistujille huokeahintaisia. Monet seurakunnat tarjoavat kahvila ja ruokailutiloja ja erilaisia olotiloja.

Koska monelle ihmiselle on tärkeää olla muiden kanssa, ja yhdessäolon kokemuksia arvostetaan, haluaa kirkko olla tarjoamassa paikkoja joihin jokainen on tervetullut ilman ehtoja. Aito yhdessäolo omissa ympyröissä tai kirkolla haastaa rahan, ja kohtaamattomuuden. Parhaimmillaan omaan elämään löytyy turvapaikkoja joissa voi jakaa ystävien, tai kirkkokaverien tai kirkon työntekijän kanssa arjen ja pyhän suuria kysymyksiä.

Kirkon syvin tehtävä hengellisyyden lisäksi on tarjota tilaa jossa voi kysyä elämän suuria kysymyksiä: Kuka olen ja miksi? Mihin olen menossa? Mitä kaipaan? Mikä on minulle kovin kipeää ja raskasta? Mikä omassa elämässäni on valheellista? Mitä teen jos minulla on suojakuori ja se murtuu? Missä voin keskustella niin että minut otetaan todesta?  Miten jakaa omat ilot tai onnistumisen kokemukset? Miten voisin puhjeta kukaan?

Kirkon arkitoiminnat kätkevät sisälleen hiljaisen signaalin. Ne ovat väline kutsua ihmisiä hengelliseen mutta myös toistensa yhteyteen. Kirkon syvin tehtävä on tarjota ihmisille paikan tulla katsotuksi, kuulluksi, nähdyksi ja hyväksytyksi. Siksi minä teen työtäni kirkossa. Siksi minä haluan auttaa toisia hyvään, ja sitä hyvää rukoilen ja toivon tätä myös itselleni.

 

 

 

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!


Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.