Kesällä puistossa mies ja kolme naista

Toimintaa ja toivoa – yhteistyössä palvelutalojen kanssa

Mikä voisi kiinnostaa palvelutalojen asukkaita? Tätä mietimme yhdessä seurakuntalaisten kanssa ensimmäisessä Hanke-illassa, johon oli saapunut kuusi kiinnostunutta kuulijaa.

Me työntekijät kerroimme Hankkeen ajatuksesta luoda yhteistyömallia Kallion seurakunnan ja alueella sijaitsevien vanhuspalveluja tuottavien tahojen kesken. Resurssit ovat pienentyneet sekä palvelutaloilla että seurakunnassa, mutta kiinnostus kohdata, kuunnella, auttaa ja tukea, ei ole hiipunut.

Hankkeen kautta haluamme luoda vapaaehtoisille uusia mahdollisuuksia tuoda iloa ja kohtamisia heidän toivomallaan tavalla.  Annamme mahdollisuuden mm. musiikille, teatteritaiteelle, luovalle esiintymiselle, runoille, dialogille, tarinoille ja henkilökohtaiselle kohtaamiselle.

Seurakunnallamme on pitkät perinteet yhteistyöstä palvelutalojen kanssa. On pidetty hartauksia kirkkovuoden suurina pyhinä, järjestetty diakonin juttutunteja, ulkoilutettu halukkaita vapaaehtoisten voimin ja kohdattu sekä henkilökuntaa että palvelutalojen asukkaita monin tavoin. Tämä hanke ei siis ole kaikilta osin uutta, vaan jo totuttuja juttuja jatketaan edelleen ja niiden rinnalle luodaan uusia mahdollisuuksia kohtaamiselle ja yhteisöllisyydelle.

Kaksi henkilöä Raamatun ääressä, henkilöistä näkyy kädetMyös meillä pitkään toimineet, erilaisella teemalla kokoontuvat ryhmät ovat toiminnassa mukana. Sukkapiirin kanssa on jo sovittu, että lähdetään tapaamaan palvelutalojen asukkaita ja tervehtimään heitä itseneulottujen villasukkien kanssa. Tarjotaan kohtaamisen lisäksi jotakin konkreettista, villasukat, varpaita lämmittämään. Iltapäiväkerholaiset ovat ilahduttaneet asukkaita vierailullaan ja lisää erilaisia käyntejä on jo suunniteltu.

Olisiko tämänkaltainen vapaaehtoistyö jotakin sellaista, mitä sinä haluaisit tehdä? Tule ideoimaan ja toteuttamaan hyvää yhdessä meidän kanssamme omana itsenäsi.

Hyppää mukaan, saat meiltä tarvittavan perehdytyksen ja tuen. Lisätietoja Kallion seurakunnasta: pauliina.lindfors@evl.fi , vivika.oksanen@evl.fi tai maarit.vansanten@evl.fi

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!


Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.