Onni yksillä, kesä kaikilla!

Onni yksillä, kesä kaikilla. Näin sanoo suomalainen sananlasku. Sen mukaan onni ei siis osu kaikkien kohdalle, mutta kesä kylläkin. Varmasti me ihmiset koemme onnellisuuden eri tavoin ja joku kokee olevansa aina epäonninen, vaikka asiat olisivat hyvinkin. Onni siis ehkä osuu kohdalle, sitä ei vain huomata tai haluta ajatella onnena, vaan asioita saatetaan pitää itsestäänselvyyksinä.

Uskallan myös kyseenalaistaa tuon ”kesä kaikilla”. Jos kesään ajatellaan kuuluvaksi silmien siristely kirkkaassa auringonpaisteessa, käveleminen nurmikolla paljain jaloin, tuulen suhina puissa, meren liplatuksen kuunteleminen rantakivillä istuen ja sen Kauppatorin röyhkeän lokin varastama jäätelö, niin tiedänpä monta ihmistä, joille kesä ei kuulu. Kaupungissamme asuu useita henkilöitä, joille kaikki edellä mainittu on haavetta vain.

Liian moni, erityisesti ikäihminen, on ikään kuin vankina kodissaan monenlaisista syistä: liikkuminen yksin on vaivalloista ja pelottavaakin, kotitalossa ei ole hissiä tai sairauden vuoksi joutuu olemaan vuoteessa. Ei ole omaisia ja ystävistäkin on aika jättänyt. Kukapa silloin tulisi seuraksi ulkoilemaan ja kauppareissulle tai juttuseuraksi ja lukemaan Hesaria ääneen? Ja miten pääsisi torikahville tai retkelle lähisaariin?

Me voisimme jokainen kiinnittää huomiota tuttavapiiriimme ja naapureihin. Voisinko tuoda kesän jollekin? Lähteä kaveriksi puistokävelylle tai edes istuskelemaan kerrostalon pihapenkille ja hakea lähikaupasta jäätelöt. Silloin olisi sekä onni että kesä.

Seurakuntien kesäelämässä suuri paino on rippileireillä ja hyvä niin. Tarjolla on toki muutakin, kuten esimerkiksi leipää ja lounasta. Päästäpä toisten seuraan syömään!

Mikäli on mahdollista lähteä hieman pidemmälle, niin Mustasaaressa voi viettää kesäpäivää.  Lautta kulkee Taivallahden rannasta ja vie aivan omanlaiseen saaren rauhaan.

Jos kaipaa enemmänkin tekemistä, niin myös vapaaehtoistehtäviä on kesällä tarjolla. Esimerkiksi Vartiokylän kanttori haluaisi vapaaehtoisia avuksi musisoimaan hänen kanssaan messuihin, joita järjestetään Vartiokylän kirkossa sunnuntaisin klo 11 ja Puotilan kappelissa torstaisin klo 18. Lisätietoja antaa katri.vanhamaki@evl.fi p. 03 2340 6440. Lisää vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia löydät vapaaehtoistyö.fi-palvelusta.

Niin ja tutkimuksen mukaan vapaaehtoistoiminta lisää onnellisuutta. Kun auttaa toisia, niin itsellekin tulee hyvä mieli. Ja siitä seuraavaa onnea ei tarvitse kätkeä, vaikka Eino Leino runossaan niin kehottaakin (Kell’ onni on, se onnen kätkeköön). Jaetaan onni ja kesä, niille käy varmasti niin kuin ilollekin, ne vähintäänkin kaksinkertaistuvat!

Aurinkoista jäätelökesää kaikille!

t. Hanna Lipasti-Raulus

Kirkko Helsingissä vapaaehtoistoiminnan seurakuntatuen tiimivastaava

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!


Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.