Tyytyväisemmän työolotilan jäljille, mutta miten?

Mihin minusta on? Miten etenen työelämässä? Mitä minun pitää tehdä, että pärjään? Olenko riittävän hyvä? Mitkä ovat vahvuuteni ja heikkouteni?

Sparraus ja mentorointi ovat termeinä uusia. Mentoroinnilla tarkoitetaan yleensä niin sanotun hiljaisen tiedon siirtymistä ja kokemusten hyödyntämistä, jossa esimerkiksi pitempään alalla toiminut konkari auttaa jalostamaan ja uudistamaan liiketoimintaa. Sparrausta taas voisi kutsua valmennusmetodiksi, joka valaa uskoa omaan osaamiseen. Sparrauksen avulla voidaan selkeyttää tilannetta, ja innostaa ja kannustaa eteenpäin.

Työelämä nielaisee valtaosan arjestamme. Omaan professioon liittyvät kysymykset ovat myös minuuden kysymyksiä. Monilla on halu löytää sisäinen urasankarinsa ja saavuttaa ammatillista kehittymistä ja etenemistä. Tässä ei ole mitään väärää. On lupa haluta onnistumisia ja työskennellä niiden eteen.

Haastavia ammatillisia hetkiä tulee vastaan meille jokaiselle. Aina näkemys omasta itsestä ja taidoista ei ole myönteinen. Kielteisen kehän jatkuessa pitkään omanarvontunne heikkenee. Tällöin esimerkiksi sparrauksesta voi olla apua.

Mentoroinnin ja sparrauksen avulla voidaan sekä tarttua härkää sarvista että ravistella ylimääräistä huolta pois. Niiden avulla voi tarkastella omaa osaamista tarkemmin. Keskustelujen kautta voi löytyä parhaimmillaan uusi työolotila, jossa on hyvä olla.

Elämä on täynnä itsestä riippumattomia juonenkäänteitä. Harvoin myöskään kehitymme päivässä. On hyvä muistuttaa itseään siitä, että huonot ammatilliset hetket eivät määrittele kenenkään riittävyyttä tai arvoa.

Olet riittävä nyt, olet riittävä aina.

Yrittäjät ja työelämän ilmiöistä kiinnostuneet; tervetuloa pohdiskelemaan lisää kanssamme. Pienyrittäjähanke mahdollistaa erilaiset työnohjaukselliset työpajat, sparrauksen, mentoroinnin ja arvotyöskentelyn. Seuraavan kerran kokoonnumme huhtikuussa arvotyöskentelyn merkeissä. Lisätietoa ja tulevaa ohjelmaa löydät Facebookista osoitteessa pienyrittäjän tuki.

Onnistumisia ja auringonsäteitä työhösi ja arkeesi tänä keväänä!

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!


Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.