Pieniä ihmeitä idässä

Viime vuonna innostuin podcasteista. Mikäli nettikeskusteluihin on luottamista, niin innostui moni muukin, joka oli kyllästynyt radiokanavien poukkoilevaan äänisaasteeseen ja keskeytyksien sarjatuleen. Podcast on puheohjelma, jonka voi tilata tai valita netistä monesta eri palvelusta. Mielestäni hienointa podcasteissa on intiimi tunne, joka syntyy kuunnellessa – kuin itsekin istuisi saman pöydän ääressä juttelemassa keskustelijoiden kanssa.

Diakonia on aihepiiri, jossa liikutaan herkällä maaperällä. Ihmisten tarinat ja arjen todellisuus voivat olla rankkoja. Silti niistä ja kirkon diakoniatyöntekijöiden tarjoamasta avusta pitää kertoa enemmän julkisuudessa. Vaatii rohkeutta tulla kasvoillaan esille mediassa, mutta ehkä ei tarvitsekaan, jos ääni riittää? Voisivatko podcastit olla juuri diakonialle sopiva kanava?

Päätimme kokeilla. Viisiosaisessa Pieniä ihmeitä idässä –podcastissa haastatellaan diakonian piirissä työskenteleviä, vapaaehtoisia sekä apua saaneita itähelsinkiläisiä. Toivomme, että jaksot avaisivat auttamistyön todellisuutta, rakentaisivat siltaa erilaisten ihmisten välille ja lisäisivät ymmärrystä.

Jokaisen ihmisen elämä ja tarina on erityinen. Podcastia tehdessä tuntui äärettömän hyvältä kuulla, miten merkityksellisiä pienetkin kohtaamiset diakonian piirissä voivat olla. Esimerkiksi miten huojentavaa on saada puhua solmussa olevista raha-asioista ensimmäistä kertaa jonkun kanssa. Jonkun, joka ei syyllistä, vaan käärii hihat ja alkaa yhdessä selvittää, miten päästään eteenpäin.

Se on pieni ihme.

Antoisia kuunteluhetkiä – antakaa palautetta!

Ensimmäisessä Pieniä ihmeitä idässä –podcastin jaksossa juttukaverina on auttamistyön viestijä Eila Jaakola, joka sukelsi bisnesmaailmasta keskelle itähelsinkiläistä diakoniaa.

Toisessa jaksossa vieraana ovat vapaaehtoistyötä tekevät Nina ja Lassi, jotka auttavat itähelsinkiläisiä solmuun menneiden raha-asioiden selvittelyssä.

Kolmannessa jaksossa kurkimäkeläinen Kari kertoo, miten diakoni psyykkasi häntä takaisin elämään alkoholismin ja rahavaikeuksien keskeltä.

Neljännessä jaksossa alanvaihtaja Kati Markkanen kertoo, millaista on työskennellä diakonina Myllypurossa ja Herttoniemenrannassa.

Kuuntele podcast täältä

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Latest posts by Outi Jaakkola (see all)

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.