Joukko vapaaehtoistyöntekijöitä on ryhmittynyt pöydän taakse ruokaa tarjoilemaan

Vapaaehtoisissa on voimaa – tuokiokuvia Alppilasta

Tiistaiaamu Alppilan kirkon keittiöllä alkaa toimeliaasti. Diakoniaruokailun vapaaehtoiset Suvi ja Sirpa tulevat paikalle, vaihtavat vaatteet ja kietaisevat essut päälle. Rauno on jo ehtinyt pinota tarjoilupöydälle lautaset ja lasit ja katsonut, että haarukoita, veitsiä ja lusikoita on telineessä riittävästi.

Suvi tarkistaa leipä- ja pullatilanteen pakastimesta. Viikonlopun aikana on taas tullut leipomoista lahjoituksia, jotka Pullakuski-vapaaehtoiset ovat tuoneet kirkolle, joten tavaraa on riittävästi. Sirpa ottaa leivät ja pullat sulamaan. Ruuan valmistaa pääkokki Päivi, joka pilkkoo parhaillaan vihanneksia ja ottaa muita tarvikkeita siinä sivussa ulos jääkaapista. Uuni on jo lämpiämässä, että leivät saadaan sinne hetken päästä sulamaan ja myöhemmin ruoka paistumaan.

Jonkin ajan päästä saapuvat vielä Kaija sekä irakilaiset Maram ja Hatem. Moi ja hello, sanon heille. Vaihdetaan kuulumiset ja sitten Kaija laittaa kahvin tippumaan. Hetken päästä leivät ovat sulaneet uunissa, ja Suvi ja Sirpa siivuttavat ne ja asettavat nätisti leipäkoreihin.

Joukko vapaaehtoistyöntekijöitä on ryhmittynyt pöydän taakse ruokaa tarjoilemaanPäivi valmistaa ruuan ja juttelee samalla vapaaehtoisille leppoisasti. Ruokasali alkaa täyttyä pikkuhiljaa tiistairuokailijoista. Takapöydissä istuu joukko punaposkisia naisia: albanialainen Eljona on vetänyt jumpan, josta ei vauhtia puuttunut.

Kello alkaa lähestyä kahtatoista. Onko kaikki valmista, kysyn keittiöltä. Jokainen on hoitanut oman tehtävänsä hyvin, joten kaikki on valmista. Pienen alkuhartauden jälkeen rukoilemme yhdessä ruokarukouksen. Vapaaehtoiset ovat asettuneet linjastolle ja jakavat ruuan, leivän, salaatin ja veden kullekin ruokailijalle. Diakonit varataan keskusteluille, kuuntelijoita tarvitaan tänäänkin.

Tiistairuokailu on kohtaamispaikka, jossa ruuan lisäksi vaihdetaan viikon kuulumiset ja luodaan uusia ystävyyssuhteita. Tänne tullaan joka viikko, vakuuttavat Kirsti ja Anja. – Ruoka on hyvää, ja täällä on parasta seuraa!

Kaikille avoin ruokailu tiistaisin klo 12-13 Alppilan kirkolla, Kotkankatu 2. Lounas 2 e.

Maarit van Santen, Kallion seurakunnan diakoniatyöntekijä

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!


Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.