Pullantuoksu lähentää ihmisiä

Omakotisäätiö kutsui Puotilan eläkeläiset Ystävänpäiväkahville. Hyvä tunnelma syntyi kahvin ja pullan ääressä. Tämä tilaisuus ja edellisen päivän leipominen olivat osa valtakunnallista Yhteinen keittiö-hanketta. Paikalla oli mukavasti väkeä, noin 30 henkilöä. Pianomusiikki oli viihdyttävää ja välillä innostuimme laulamaankin.

Saimme tietoa Puotilassa toimivista muista hankkeista. Seurakunta kutsui Vartiokylän kirkolle maanantaisin syömään edullisesti. Kuulimme mahdollisuuksista osallistua Omakotisäätiöllä jumppaan ja ruokailuun. Meneillään on Meidän Puotila-hanke, jonka vetäjälle puotilalaiset voivat antaa muisteloita ja valokuvia vanhasta Puotilasta. Ostoskeskuksen näyttötaululla voi katsella kuvia ainakin kesään saakka. Kuvasarjat vaihtuvat parin viikon välein.

Kahvipöydissä juttelimme vapaaehtoistyöstä Omakotisäätiöllä ja seurakunnassa. Myös taloyhtiössä voi toimia kerhotyyppinen kohtaamispaikka, johon on helppo mennä tuttujen naapureiden joukkoon.

Kahvihetken pullat oli leivottu edellisenä päivänä. Helsingin Aikuisopistosta oli tullut kuusi maahanmuuttajaopiskelijaa, jotka Pirjo-Liisan johdolla opettelivat leipomaan suomalaisia pikkupullia. Kaikilta taikinan vaivaaminen eteni vahvoin käsin. Pikkupullien pyörittämisessä käsiotteen piti olla pehmeä, sekin opittiin. Pullasaalis oli melkoinen ja tuoksu aivan ihana. Moni lupasi leipoa pullaa kotona reseptin mukaan. Yksi opiskelijoista näytti, kuinka hänen entisessä kotimaassaan leivotaan pikkupullat. Se hämmästytti, emme olleet sellaista nähneetkään.

Yhdessä leipominen on varmaan yksi hyvä tapa kotoutua. Puhuimme suomea ja mukana ollut avustaja tulkkasi vaikeimpia asioita. Tunnelma oli hyvä ja iloinen. Taikinan noustessa ja pullien paistuessa oli aikaa jutella vieressä istuvan kanssa. Moni kysyi, koska voi tulla uudestaan. Yhdessä leipominen saattoi olla hauskempaa kuin luokassa suomen kielen opettelu.

Nämä olivat onnistuneet Ystävänpäivät, me puotilalaiset uskalsimme astua Omakotisäätiön ovesta sisään.

Hilkka Nenonen

Hilkka on monen toimen vapaaehtoistyöntekijä, mm. Helsingin seurakuntien raha-asiain neuvontaringin, Rarin, ohjausryhmässä sekä ollut mukana  talous-ja velkaneuvontatyössä Takuusäätiössä ja seurakunnissa
yksi Puotilan Kartanon Kammarin vetäjistä

Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!


Haluatko lisää? Tilaa tieto uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.